Gyldra min kära vän

ja, hon är en enastående häst som det gått många vändor med men kan lugnt säga att vi inte haft flyt.

mugg,broddtramp,boxvila,penicillinkur, penicillinkur, inflammation i leder, sprutad i leder, reaktion på de rakade områderna (såg ut somatt huden frätte sönder och på någon enstaka dag svullnade benet upp, betäckt, vila. så ser hennes fina sjukdomsbild ut från oktober till maj. flyt? kan säga att studentkassan inte uppskattade veterinärbesök och apotekskostnaderna, blev mååånga tusenlappar på der halvåret. stod många timmar på huk och tvättade hennes karleder och områderna var hon var rakad. Men det slutade i penicillin. Men det jag lärt mig är, lyssna på DIN intuition & tro på dig själv. Jag klev av glydra ett pass efter vintervilan och ringde veterinär och åkte dit två dagar senare. När man vågar öppna upp sinnerna och tro på sig själv kan och känner man myclet mer än vad man tidigare trott.

Men som sagt ett väldigt lärorikt år nere i Gävle för både mig och glydra. haft grymma förutsättningar med ridhus, möjlighet att hyra skrittband, kurs för johan häggberg var 3:e vecka (men just då funkade det inte mellan oss, glydra var skadad också så det hade väl sin påverkan;)), kurs för sara ljung, en veterinär i stallet, 2 grymma massörer. Låter bra va? ;)
Efter förra vintern när jag fick självförtroendet tillbaka i ridningen så kan jag säga att jag inte TROR att hon var fräsch när hon visades. isåfall är hon en klippa, 8.0 för alla gångarter & 8.5 för tölt och Sandra Marins kommentar: varför fick hon inte en nia? Det är en mycket speciell häst, väldigt känslig och otrolig tuff på samma gång. Men hon mognar, nu nio år och dräktig med skador i bagaget. stora rörelser, rörliga leder och antagligen för svag för beöastningen som stora rörelser och tung häst blir. vet inte hur jag ska utrycka det men det enda som jag kan säga är att det är många timmars skrittarbete som ligger framför oss genom hela hennes liv.

Allt med henne är maxat, vi gick genom en sjujäkla prövning med skittarbete i två månader och gode gud vilket tålamod jag har nu ;) jag brukar visualisera hur vi skrittar lugnt och ser en bild framför mig med lugnt vatten, lite ängar och att vattnet ligger spegelblankt. Det fungerar.

Men nu är hon dräkig med Berit Edvardssons häst, Aron från järsta.. Jag skulle säga en lätt smäcker häst med smidiga rörelser. Tror der blir bra om det blir en lite lättare häst än vad glydra är och jag längtar ihjäl mig.. namn snurrar i huvudet och jag hoppas verkligen att allt går bra.





Men något jag längtar än mer till är sommaren 2015 då jag hoppas att vi finns på tävlingsbanorna. Vi är värd det, även fast jag kanske aldrig kommer få ut max av denna häst om hon ska hålla. Men jag längtar ihjäl mig, jag tror på oss och att hon kan komma iform igen och struntar vad vissa har sagt, okunskap kanske? Jag är så fruktansvärt taggad. Men det grundarbetet kommer vara noga planerat.

Min heta lilla pärla, nu ska hon få ett fint litet skäcksto som har gummibollar under fötterna och kanske heta litlamin från hjertaberget? Måste bara få ett gårdsnamn godkänt först ;)

kram på er!